dijous, 4 de novembre del 2010

Visita de l'odontòloga, na Maria Antònia

Dimarts passat va venir na Maria Antònia, una dentista que ens va fer un taller d'higiene bucal. Tots varem dur el raspall de dents a l'escola!



Uns dies abans varem parlar una mica dels dentistes i entre tots varem extreure que són uns metges que tenen cura de les nostres dents. Hi havia alguns infants que havien anat al dentista i altres que no. Tant els que hi havien anat com els que no varen tenir l'oportunitat de conèixer de primera mà que és un dentista i com ens hem de fer les dents netes.



Na Maria Antònia ens va mostrar una dentadura amb la qual vàrem aprendre i practicar com cal rentar-se les dents correctament.


Per fer la seva feina, els dentistes es posen uns guants i una mascareta. Mirau que ens queden de bé a nosaltres també! Pareixem dentistes de veres!!!






Després de berenar ens varem fer les dents ben netes, seguint les indicacions de la odontòloga.






Moltes gràcies Maria Antònia per aquesta visita tan interessant!


INDICACIONS DE NA MARIA ANTÒNIA PER PREVENIR LA CÀRIES EN MENORS DE 5 ANYS:
· No compartir amb l'infant coses que han estat a la vostra boca.
·Els nins haurien de visitar el dentista almanco una vegada a l'any.
· Les dents de llet són tan importants com les definitives.
· En els nins menors de 3 anys, el raspallat dependrà dels pares. És a partir dels 3 anys que per ells mateixos podràn començar a manejar el raspall (manuals o elèctrics, amb capçals suaus i petits) tot i que hauran de comptar amb l'ajuda dels pares per a l'eliminació de la placa aproximadament fins als 7 anys.
· La quantitat de pasta adequada per l'edat dels vostres infants és l'equivalent al tamany d'un pèsol.
· És la freqüència de l'exposició i no la quantitat de sucre la que augmenta la susceptibilitat a la càries.
· Evitar consumir sucres entre les menjades o limitar-ne el consum a les hores de les menjades ja que el fluxe salival és major i permet un major aclariment oral.

Aquestes indicacions estan pensades perquè els pares pugueu donar continuïtat a les pautes que ens va donar la dentista. Aquesta activitat que vam fer a les aules tendrà més sentit si a casa seguiu les orientacions que teniu a continuació.

3 comentaris:

  1. Enhorabona per sa visita de na Maria Antònia. El meu fill va quedar encantat. Just quan vaig arribar per anar a cercar-lo, tot d'una, ja em va xerrar de na Maria Antònia i tot el que els havia ensenyat. I a dia d'avui encara ara xerra d'ella; per això he trobat que com a mínin es mereixia un comentari. Gràcies.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies pel teu comentari!

    Als infants els hi agradà molt.

    La veritat és que paga la pena, especialment si a casa podeu treure profit.

    ResponElimina