Suport tècnic

Aquesta pàgina pretén donar una ajuda amb la intenció d'oferir una experiència més completa i gaudir encara més dels seus continguts.

Si ja esteu familiaritzats amb el funcionament dels blocs o si teniu uns coneixements avançats en el món de la informàtica i d'Internet, potser que tot allò que us expliquem aquí sigui irrellevant.

RECOMANACIONS PRÈVIES
Existeixen multitud de programes de navegació anomenats "navegadors"; de fet la pràctica totalitat de sistemes operatius moderns en disposen d'un. Si esteu veient aquesta pàgina, és que n'esteu emprant un navegador. La majoria us aniran bé per a visualitzar correctament la pàgina: hem comprovat la seva visualització correcta amb diversos navegadors i només els més antics donen alguns problemes.

No obstant això us recomanam emprar Mozilla Firefox (a partir de la versió 2 o superior) o de qualsevol dels seus derivats (IceCat, SeaMonkey, IceWeasel, etc.). La raó d'això és que gràcies a un connector del Firefox podreu descarregar els vídeos de la pàgina. Podeu aconseguir el Firefox aquí. Tingueu en compte que si empreu una distribució de GNU/Linux, de BSD o de Solaris com a Sistema Operatiu, segurament ja esteu emprant el Mozilla Firefox o algun dels seus derivats. I si no és així, de ben segur que està disponible als dipòsits de la vostra distribució.


FOTOGRAFIES

El nostre bloc ofereix moltes imatges. No es tracta tot just d'aportar significat al text, sinó que les imatges són en sí mateixes el nucli d'aquest bloc. Es tracta de que us pugueu fer una idea de què passa a l'escola i de com és la vida a l'aula. Si féu clic sobre una imatge  del bloc, aquesta creixerà fins a la seva mida real. Per tornar al bloc, pitgeu el botó "Vés enrere una pàgina".


COM OBTENIR LES FOTOGRAFIES?

Les fotografies es poden obtenir molt fàcilment. Just cal que poseu el cursor  (la fletxa petita que es desplaça per la pantalla quan movem el el ratolí) sobre la fotografia que vulgueu obtenir i pitgeu el botó dret del ratolí. Aleshores apareix un menú emergent; d'entre totes les opcions que us mostra, heu de seleccionar "Anomena i desa la imatge...", i llavors heu de seleccionar la carpeta de destinació. I s'hi desarà automàticament!

Si voleu obtenir una mida més gran que la de les miniatures, és convenient que faceu clic sobre la foto que vulgueu desar. Aleshores aquesta s'obrirà a una finestra emergent i podreu fer clic amb el botó dret i seleccionar "Anomena i desa la imatge..." (o qualque altre text equivalent, en funció del vostre navegador) i llavors seleccionar la carpeta de destinació.


VÍDEOS

Per a visualitzar correctament els vídeos necessitam tenir instal·lats els còdecs de "Adobe Flash", els qual es poden aconseguir aquí per al Windows, per al GNU/Linux, per al BSD i també per al Mac OS. També podeu fer servir alguns connectors lliures per a GNU/Linux i BSD si l'opció d'Adobe no us convenç (hi ha el Swfdec i el Gnash, els quals són programari lliure), tot i que encara plantegen alguns petits problemes de compatibilitat. El proper estàndard d'Internet, anomenat HTML 5, no necessitarà en principi tenir instal·lats connectors adicionals, de forma que tot serà molt més senzill.


COM OBTENIR ELS VÍDEOS?

Per obtenir els vídeos de la pàgina ens cal un connector específic per al navegador. Hi ha diverses possibilitats, nosaltres basarem el nostre petit tutorial en el FlashGot per al Firefox. Existeixen altres programaris que també fan aquesta funció (per exemple el Video DownloadHelper). FlashGot és programari lliure, és gratuït i és fàcil d'instal·lar i gestionar. Quan accediu a una pàgina amb un vídeo descarregable, la icona del FlashGot, situada al cantó inferior dret de la pantalla parpelleja. Aleshores, si feu clic sobre la icona, s'obrirà un gestor de descàrregues: hi podreu indicar la carpeta de destí on desar el vídeo. I en fer clic sobre "D'acord", començarà a descarregar-se de forma automàtica.


SINDICACIÓ RSS.

Us podeu sindicar via RSS. Aquest bloc genera de forma automàtica un flux de dades cada vegada que es publica un nou missatge, de forma que si així ho voleu us podríeu subscriure a aquest flux automàtic i estar al dia de les novetats de la pàgina sense haver d'entrar-hi cada vegada, just consultant de forma ràpida les entrades a través del navegador.

LLICÈNCIA DE LA PÀGINA.

La pàgina té una llicència general Creative Commons (reconeixement, no comercial, compartir igual). Això vol dir que la totalitat dels textos i de les imatges on no surten infants es poden distribuir sota certes condicions, d'acord amb aquest tipus de llicències. Però les imatges reproduïdes en aquesta pàgina en les que surten infants no poden ser reproduïdes de nou sense permís per escrit, ja es podrien plantejar problemes de drets d'imatge. Per favor, tingueu-ho en compte i respecteu aquest termes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada