Preguntes Freqüents

1.- En quins terminis hi puc fer comentaris?
Podeu fer comentaris als missatges del bloc de la forma que vulgueu. Som persones adultes i no ens cal insistir en aspectes cívics. Només cal que us diguem que tenim ganes que hi participeu.

2.- M'agrada aquest bloc. Què puc fer per ajudar a que continuï?
El bloc és una activitat voluntària que mantenim dues persones fóra del nostre horari de feina. Naturalment ens podeu ajudar, ja que volem que sigui tan vostre com nostre: ens podeu ajudar entrant de tant en tant i deixant els vostres comentaris si teniu qualque cosa a dir.

3.- M'agradaria que expliquéssiu alguna cosa d'aula que encara no s'ha explicat o sobre la qual tinc alguns dubtes. Hi puc fer res?
Doncs sí. Explica-ho al mestre o a la mestra, millor a través d'una petita nota i farem el que podrem.

4.- Hi ha qualque manera de estar al dia de quan publicau sense haver-hi d'entrar cada vegada al bloc?
Sí. El nostre bloc admet sindicació RSS (“Really Simple Syndication” o “Sindicació Veritablement Fàcil”). Si el vostre navegador de Internet admet sindicació de continguts, podreu afegir el nostre canal. Naturalment si voleu emprar el vostre lector web de feeds preferit també ho podeu fer. De fet nosaltres us recomanam que sindiqueu els nostres continguts per tal que no us perdeu res.

5.- Fa estona que no hi ha cap entrada, a què es déu?
Poden ser múltiples les raons que facin que no hi hagi entrades. Nosaltres intentarem que hi hagi entrades setmanalment, però durant les vacances es possible que no en facem cap. La manca de temps o de notícies interessants també poden ser algunes de les causes.

6.- El meu fill o la meva filla surten molt poc a les fotografies o al vídeos publicats. Per què?
Com bé sabeu hi ha infants més tranquils i infants més moguts, cadascun és com és. N'hi ha que que sovint estan enmig i surten més (vulguem o no) i n'hi ha que són persones més discretes, no els agraden les fotos i no hi surten tant (tant si volem com si no). Intentarem que surti tothom. Per favor, sigueu comprensius i comprensives.

7.- M'agradaria descarregar les fotos i els vídeos que penjau al bloc. És possible?
Sí. Les fotos les podeu descarregat posant el cursor sobre la imatge i fent clic amb el botó dret del ratolí. Aleshores heu de seleccionar “Anomena i desa la imatge” o una opció similar que us ofereixi el vostre navegador a través del menú emergent. Els vídeos també es poden descarregar, encara que és una mica més complicat. Nosaltres us recomanam instal·lar el complement lliure “FlashGot” (complement gratuït i alliberat sota llicència GPL) al navegador “Mozilla Firefox” o a qualsevol dels seus derivats. Ja us explicarem més detingudament com obtenir les imatges, els vídeos i altres recursos.

8.- El bloc és accessible des de qualsevol ordinador?
Sí. Intentarem que es compleixin sempre els estàndards, no carregarem massa la pàgina i mantindrem resolucions “raonables” de manera que fins i tot pugueu accedir amb equips relativament antics. En teoria podríeu accedir des de qualsevol ordinador del món amb connexió a Internet.

9.- Em preocupa que qualsevol persona pugui veure fotografies o vídeos on surti el meu fill/la meva filla per Internet. Com limitareu l'accés?
No el limitarem. Pensam que el bloc ha de ser públic, que pugueu entrar amb total llibertat, quan vulgueu i des d'allà on vulgueu i que ho puguin fer en igualtat de condicions padrins, tios, veïns, altres mestres o qualsevol persona interessada de la nostra comunitat. Entenem que us podem sorgir dubtes i no us podem garantir quin ús farà tothom que entri del material penjat, però no tenim previst publicar informació realment compromesa i el futur de l'educació passa necessàriament per Internet. No obstant això, si realment ho considerau necessari, podeu revocar en qualsevol moment l'autorització de drets d'imatge que ens vàreu signar.

10.- Us heu plantejat fer una versió “mini” per a telèfons mòbils que poden amb capacitat d'accés a Internet.
De moment, no. Però hi ha serveis gratuïts a Internet que us permeten accedir a una versió del bloc “de butxaca”.

11.- Per què hi ha una icona amb el missatge “Escolta aquest post”?
Hi ha persones que tenen dificultats per llegir directament a la pantalla per diversos problemes visuals. El nostre bloc està obert a tota la Comunitat Educativa i volem facilitar que qui vulgui pugui accedir als continguts. El sistema de lectura s'ha de perfeccionar encara, però pensam que és una eina pràctica i fàcil d'emprar (just cal pitjat sobre l'enllaç).

12.- Es podria pensar que amb l'allotjament de vídeos a Goggle Video i altres llocs per l'estil no compliu amb els principis de Neutralitat Tecnològica, ja que ens calen complements privatius per poder visualitzar-los. Què es pot fer?
És cert, però per més que vulguem no trobarem, ara per ara, llocs d'allotjament web per vídeos basats en tecnologies lliures (com “Theora Ogg”). Tampoc no hi ha, de moment, càmeres que enregistrin en aquest format. Naturalment és possible que aquesta situació canviï en el futur i, en aquest cas, migrarien a tecnologies completament lliures. En qualsevol cas, fem un esforç perquè pugueu gaudir dels nostres continguts de la forma més gratuïta i “lliure” que ens podem permetre. Una vegada més us hem de demanar paciència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada