diumenge, 20 de març del 2011

Nins i nines... com heu tomat la torre de psico?

A la darrera sessió de psico varem tomar la torre de psico d'una manera diferent. Fins ara l'havíem tomada corrent.
Ens posàvem tots darrera una línia feta amb una corda i esperàvem que els mestres diguessin: a la una, a les dues i a les tres. Tot just després de sentir tres partíem i tomàvem la torre corrent.

Aquesta vegada ens varem posar darrera la corda com sempre però... no la vàrem tomar corrent. Mirau-mos!




Després de tomar la torre els infants i del moment de joc sensoriomotor, joc caracteritzat per l'experimentació del seu cos en relació als materials, sorgeix el joc simbòlic, el jugar a...
En aquest vídeo podeu veure uns infants que estan jugant que van amb un cotxe d'excursió a la muntanya. A les mans tenen un cèrcol i fan veure que és un volant. Els coixins tombats sobre els quals estan asseguts representen el cotxe.




Brrrm, brrrmm, quin cotxe de 5 volants més fantàstic!

Aquesta simbolització es dóna quan un infant aconsegueix fer-se una representació mental dels objectes, encara que no hi siguin presents.
Observeu com un dels infants representa que té un volant a les mans encara que no tengui cèrcol.
L'infant, a través del joc simbòlic, expressa no només el seu nivell de comprensió de l’activitat dels adults i de coneixement del món físic sinó també la vivència interna dels esdeveniments en les que ha participat i de les relacions socials en les que està immers.
Aquest joc promou el desenvolupament del llenguatge i la comunicació i també la socialització ja que contribueix a compartir sentiments, a saber escoltar, resoldre conflictes i arribar a acords.

A cada sessió de psico es donen simbolitzacions d'aquest tipus les quals es van enriquint de cada vegada més. És fantàstic...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada