dilluns, 30 de maig del 2011

Visitam un edifici en construcció

Avui hem anat a veure un edifici en construcció a Son Rapinya totes les nines i els nins de tres anys. I hem tingut amfitrions de luxe: el pare, el padrí i la mare de'n Natxo i molts d'amics.

Per començar el padrí de'n Natxo ens havia preparat una taula per berenar fantàstica, construïda amb andamis i folrada de paper blau. Què divertit berenar a una taula tan gran amb tots els companys!




Després hem entrat a l'edifici; però abans d'entrar ens hem hagut de posar cascos de seguretat al cap, fins i tot na Maria i n'Àngel. Una vegada ens hem preparat de conformitat amb la normativa, hem accedit a l'edifici. Na Bàrbara ens ha explicat com abans de començar cal fer uns dibuixos especials anomenats plànols i que expliquen com s'ha de fer la casa, on han d'anar les parets, les finestres, els banys, els dormitoris i tots els altres elements arquitectònics.


La mare de'n Natxo ens va explicar que per fer les parets posen aïllant, que és com una manteta que es posa per protegir les cases del fred. Tots en varem agafar un trosset i hi varem jugar.

Vàrem veure una piscina en construcció també. Encara no tenia ni rajoles ni aigua!






Després ha començat la classe pràctica sobre com construir parets i finestres amb totxos i ciment. Ha estat molt divertit!














I després de passejar un poc més per algunes de les instal·lacions i de fer un visca-visca ben gros, ens hem tornat a l'escola. I com sabeu, ens han regalat els cascos! Visca!!

Moltes gràcies a na Bàrbara, n'Eloy i al padrí Toni.


9 comentaris:

  1. Que escursion mes chula, hoy lo he visto con Nahia y le ha encantado ver todas las fotos, teniamos que ir de una en una, no sé que hicisteis pero me ha explicado las fotos que en una hacian un castillo en otra un muro,son unos albañiles estupendos, dar las gracias sobre todo al abuelo de Nico y a su madre por hacerles soñar (por lo menos a Nahia)que hacen un castillo. un saludo

    ResponElimina
  2. Gràcies pel comentari, Míriam.

    La família de'n Natxo ens preparà aquesta fantàstica visita. Na Bàrbara és arquitecta. N'Eloy i en en Toni són picapedrers. I sí, com a part de l'activitat construírem parets, finestres, cases i fins i tot qualque castell, tot plegat amb ciment i totxos de veritat!

    La idea era veure com s'enganxen els totxos amb el ciment i que les cases estan fetes així. Penseu que molts d'infants no saben com es fan les cases, quins materials s'empren ni com es projecten. Amb la visita hem fet una aproximació. És clar que cada infant entén allò que vist a la seva manera, però no és res dolent: cada infant té el seu procés d'aprenentatge, amb independència d'allò que vulguem els adults que aprenguin o de la via que volem que facin. La nostra tasca és proporcionar uns estímuls. I molt millor si aquests estan lligats a vivències emocionals, perquè és allò que realment funciona, allò que es recorda i allò que serveix veritablement per a aprendre.

    Una salutació.

    ResponElimina
  3. Que buena excursión, a Caetano le ha encantado ver las fotos de todos los amigos de Santa María (como él los llama) con casco. Hemos hablado con Sam por skype y nos mostró su casco.

    Muchos saludos de Buenos Aires dónde hay muchas obras en construcción!!

    La familia Valli

    ResponElimina
  4. Ei, Matilda i família! Què bé que encara estigueu a l'altra banda del teclat! ;) Ens sentim contents de tornar a saber de vosaltres!

    Enyoram molt en Caetano i sovint encara pensam en ell i en com deu ser la seva vida a Buenos Aires.

    Una besada ben grossa!

    ResponElimina
  5. Hola família Valli! Com estau?
    Quina avantatge que són les noves tecnologies! Rompen barreres!

    Vos trobam a faltar! Aviat rebreu qualque coseta de part nostra. Els infants se'n recorden molt de'n Caetano. El tenim ben present!

    Esperam que estigueu bé! Una abraçada ben forta a tots i especialment a en Caetano que ben aviat farà 4 anys!

    :D

    ResponElimina
  6. Una passada aquest blog i enhorabona als creadors, jo no m'enter massa de nins, però veure el que feis amb ells posa els pels de gallina...molt graciossa aquesta darrera excursió per cert.

    Seguiu endavant que aquest blog és exemplar!!!!

    Ànims i no vos canseu mai que d'això se'n recordaran tota sa vida!!!

    Marguins

    ResponElimina
  7. Moltes gràcies pels vostres comentaris! I gràcies també pels ànims que ens doneu! :)

    ResponElimina
  8. Gracias Angel y María...nosotros también pensamos mucho en vosotros y en los chicos. Caetano habla mucho de Santa María, lo tiene muy incorporado en su vida y le gusta sacar la maleta de los recuerdos y hablar de sus amigos. Que maravilla que es internet que podemos seguir viendo las fotos de las actividades del cole!

    Teneis una dirección de correo electrónico y les puedo enviar unas fotos? Si las envío por correo normal tal vez no lleguen antes del fin de las clases.

    Muchos besos :-)

    ResponElimina
  9. És fantàstic allò que ens expliques de'n Caetano, Matilda.

    Ens pots trobar per allò que vulguis al correu electrònic de l'escola, cpmelciorrossello@educacio.caib.es

    Gràcies! Esperam notícies vostres.

    ResponElimina