dissabte, 2 d’abril de 2011

Fem Crespells a l'escola

Avui hem fet crespells. Per fer-los ens hem ajuntat els dos grups de tres anys a la classe de les Escultures (P-3 A). Avui l'aula estava distribuïda d'una manera especial.


Primer de tot hem fet la pasta. Hem preparat els ingredients necessaris. Hem sucat les taronges i hem separat els vermell del blanc o la clara de l'ou.
Na Clara ha estat molt graciosa quan ha dit: Eii, na Maria està separant una cosa de l'ou que es diu com jo!




Han sortit crespells amb moltes formes! Hi havia estrelles, corets, eriçons, lleons, bolets, senyorets i senyoretes, aranyes, arbres, dinosaures, angelets... Quins motllets més preciosos!




Hem fet una feinada i en tenir-los enllestits els hem dut a la cuinera perquè els enfornés. N'hi havia molts! N'hem convidat, n'hem estotjat per demà berenar i ens n'hem dut a casa.


Esperam que us agradin!!

Aquí us adjuntam la nostra recepta:

CRESPELLS

INGREDIENTS

  • Un quilo de farina fluixa
  • 300 grs de saïm de porc.
  • 300 grs de sucre
  • Dos o tres vermells d'ou, en funció de la mida.
  • Una tasseta de suc de taronja
  • Una tasseta d'oli de gira-sol.
  • Dues pells de taronges ratllades.
  • Dues pells de llimones ratllades
  • Canyella en pols.
ELABORACIÓ

Mesclarem bé els ingredients, començam pel cus de taronja, el saïm, el sucre i l'oli, i els mesclarem fins aconseguir una mescla uniforme. Aleshores afegirem la resta dels ingredients i pastarem fins que quedi una pasta que ja no s'enganxa als dits. Posarem farina damunt la taula i amb l'ajut d’un corró o aprimador farem làmines de mig dit de gruixa. Tallarem les formes amb els motlles i els enfornarem a 160ºC uns vint minuts.

Bon profit!

5 comentaris:

  1. Gràcies!

    Tot i que a Educació Infantil sempre defensam la importància del procés respecte del resultat, en aquest cas intentam que l'esforç valgui la pena.

    I gràcies des d'aquí a na Gloria, la cuinera, per tenir-ne cura mentre que estaven al forn.

    ResponElimina
  2. Nosaltres no hem pogut provar els crespells, per que na Clara no se n'ha pogut estar i se'ls ha menjat d'una volada. Això sí, li n'ha donat un a la seva germana Mariona.
    Pero sabem de boba mà, que estaven deliciosos.
    Una altra vegada moltes gràcies per comoartir-ho amb tots nosaltres
    Pilar (mamà de na Clara)

    ResponElimina
  3. Gracias por la receta intentaremos hacerlo en casa a ver como nos sale, a Nahia le encanta hacer cosas en la cocina

    ResponElimina
  4. De res!

    Segur que us surten boníssims. I ara és el temps.

    ResponElimina