dimarts, 27 de novembre de 2012

Fem pa a l'escola

Quatre simpàtiques estudiants de magisteri ens oferien una activitat d'alimentació sana. Part d'aquesta activitat fou l'elaboració de pa.


Començam amb un conte.

Algunes coses es poden menjar cada dia, d'altres no.

Provam de llegir la recepta del pa.

Ens preparam: bates posades i mans ben netes.

Tothom duu les mans ben netes?

Posam aigua teba a un pitxer.

Ha d'arribar fins a la retxa dels 500.

Afegim el llevat i mesclam.

I ara la farina.

Tot s'ha de pesar bé com s'explica a la recepta.

S'afegeix l'aigua amb el llevat a la farina.

Nosaltres també volem mesclar.

Ben mescladet.

S'hi afegeix a poc a poc.

I ara a pastar.

És la part més divertida.

La pasta pot fer moltes formes.

És enganxosa.

S'assembla una mica a la pasta de sal.

Però aquesta s'enganxa als dits.

I ara fem un experiment.

Un poc de pasta tapada amb una bufeta.

A veure què passa...

La pasta creix.

I la bufeta s'infla.

Pareix màgia: com pot la pasta de pa inflar una bufeta?

La pasta ha tovat i encara s'ha inflat més.

Anam cap al forn.

A poc a poc, que no ens ha de caure...

La cuinera ens ha tingut esment del forn.

Tot a punt per dur-nos el nostre pa a casa! Què bo!
Gràcies a les alumnes del CESAG per aquest regal. També gràcies a na Glòria, la cuinera, per tenir esment del forn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada