diumenge, 1 de juliol del 2012

L'alfabet d'aula dels Suricates

En resposta a la petició d'algunes famílies, a continuació us deixam l'alfabet que hem fet servir a la classe dels "Suricates" al llarg del curs. Hem provat de fotografiar les lletres originals, però els resultats no han estat gaire satisfactoris...

Per tal d'ampliar les imatges, hi heu de fer clic, al damunt; aleshores s'obrirà una finestra emergent si hi pitjau amb el botó dret del ratolí. Aleshores heu de seleccioneu l'opció "Desa la imatge com..." (o qualque cosa semblant, en funció del navegador que faceu servir) només heu d'establir la ubicació allà on voleu que es desi la imatge i ja serà vostra.

Recordeu que els infants escriuen de forma natural, sovint escriuen una lletra per síl·laba i que s'han escoltar a sí mateixos per "transcriure" allò que diuen. És una mena de joc on anomenam les lletres pel seu so (i no pel seu nom, el qual no ens resulta útil). Quan han acabat no sempre poden llegir allò que han escrit, en especial si el text és "llarg", perquè de forma natural som escriptors abans que no pas lectors.

Cliqueu sobre la imatge per fer-la més gran.

Segona part de l'alfabet.

Dos comentaris finals: a la classe fèiem servir "Granot" com a referent de la lletra "G" i ha estat substituït per "Gallina", perquè a darrera aquesta primera lletra no hi hagi cap altra consonant. També "Xocolata" ha substituït "Xeringa" com a referent de la "X", i això ha estat perquè alguns infants m'ho han suggerit durant del curs ;)

A reveure!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada