dimecres, 28 de març del 2012

Anam a altres classes a explicar allò que sabem dels suricates (I)

Aquests dies han estat intensos: el trimestre s'acaba i amb la feina s'acaramulla. Una de les coses que teníem pendents era anar a exposar les conclusions del nostre projecte de suricates a altres grups. No només hi explicam què sabem, sinó també, i això és el més important, com ho hem après.

Hi hem anat en grups de quatre persones que explicaven i dues més que avaluaven els qui exposaven. Així després hem pogut veure com ens ha anat i què hem de practicar perquè ens surti un poc millor la propera vegada.














Les nines i els nins de les classes on hem anat ens han escoltat atentament. Fins i tot de vegades ens han fet preguntes. Hem estat protagonistes i hem exposat tots sols i totes soles, sense ajuda i sense n'Àngel!

7 comentaris:

  1. És una iniciativa fantàstica que els nens puguin demostrar a altres companys/es el que han après i com ho han fet.
    En Jordi va estar molt content de poder anar a la classe del seu germà.
    En Jordi vol escriure ara el seu nom perquè és el seu missatge.
    jordi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Carme.

      Creiem que és molt important que els infants comparteixin els recursos que els han permès aprendre: no es tracta només que els comuniquin, sinó que en siguin conscients. El món canvia tan aviat i hem d'actualitzar els nostres coneixements amb tanta rapidesa, que un dels aprenentatges més importants és la capacitat d'aprendre a aprendre. I per a això cal ser conscients de com aprenem: ja veieu que nosaltres comencem a poc a poc. N'hi ha que ja ho sabreu, però d'això els especialistes en diuen "metacognició".

      I a més totes i tots aprenem de formes diferents! És veritablement fascinant.

      Elimina
  2. angel soc en jordi gracies per deixar-me anar a veure en marc

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que haurem de fer més intercanvis com aquest en el futur. Gràcies a vosaltres per fer-ho tan bé.

      Quan les altres mestres em diuen que ho heu fet tan i tan bé, no us negaré que em sento orgullós de ser el vostre mestre!

      ;-)

      Elimina
  3. Àngel ses fotos són molt xules.
    Soc en Marc, el germà d'en Jordi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Marc. Però el mèrit no és pas meu: les fotos que veieu han estat fetes per les mestres que feien classe a les aules on han anat els infants a fer els intercanvis.

      Na Pilar, na Joana Maria, na Maria, na Sandra i na Rosa. Espero no oblidar-me'n de cap!

      Elimina
  4. Em sembla una idea fantàstica, exposar els seus coneixements als grans, i els majors aprendre dels petits. És molt dolç mirar aquestes fotos i observar les cares d'admiració d'en Liam, n'Unai, en Miguel i na Núria cap als seus germans petits, crec que es senten orgullosos d'ells!. Un bon detall per part vostra! .
    Salutacions.

    ResponElimina