Avui hem fet crespells. Per fer-los ens hem ajuntat els dos grups de tres anys a la classe de les Escultures (P-3 A). Avui l'aula estava distribuïda d'una manera especial.

Primer de tot hem fet la pasta. Hem preparat els ingredients necessaris. Hem sucat les taronges i hem separat els vermell del blanc o la clara de l'ou.
Na Clara ha estat molt graciosa quan ha dit: Eii, na Maria està separant una cosa de l'ou que es diu com jo!
Han sortit crespells amb moltes formes! Hi havia estrelles, corets, eriçons, lleons, bolets, senyorets i senyoretes, aranyes, arbres, dinosaures, angelets... Quins motllets més preciosos!

Hem fet una feinada i en tenir-los enllestits els hem dut a la cuinera perquè els enfornés. N'hi havia molts! N'hem convidat, n'hem estotjat per demà berenar i ens n'hem dut a casa.


Esperam que us agradin!!
Aquí us adjuntam la nostra recepta:
CRESPELLS
INGREDIENTS
- Un quilo de farina fluixa
- 300 grs de saïm de porc.
- 300 grs de sucre
- Dos o tres vermells d'ou, en funció de la mida.
- Una tasseta de suc de taronja
- Una tasseta d'oli de gira-sol.
- Dues pells de taronges ratllades.
- Dues pells de llimones ratllades
- Canyella en pols.
ELABORACIÓ
Mesclarem bé els ingredients, començam pel cus de taronja, el saïm, el sucre i l'oli, i els mesclarem fins aconseguir una mescla uniforme. Aleshores afegirem la resta dels ingredients i pastarem fins que quedi una pasta que ja no s'enganxa als dits. Posarem farina damunt la taula i amb l'ajut d’un corró o aprimador farem làmines de mig dit de gruixa. Tallarem les formes amb els motlles i els enfornarem a 160ºC uns vint minuts.
Bon profit!